Anställa personal för att skala ut verksamheten

Ett stort och viktigt steg i många företags utveckling är att anställa personal. Anställd personal innebär kostnader i form av tid och pengar och kan ibland därför ses som ett hinder för att ta verksamheten till nästa nivå.

Anställa personal för att skala ut verksamheten
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Anställa personal till företaget
 • check
  Finansiera anställning med företagslån
 • check

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

Anställa personal

Att anställa personal till sitt företag är en tidskrävande uppgift. Som arbetsgivare ska man hitta rätt person för jobbet i fråga, man ska förstå de lagar och regler som gäller vid anställningar och vidare krävs det resurser för administration och kunskapsöverföring. Runt 98 % av alla företag i Sverige har 0-19 anställda. Hos just dessa företag kan det vara extra viktigt att hitta rätt person. Samtidigt kan det i dessa mindre bolag vara känsligt att lägga för mycket resurser på personalfrågor istället för på kärnverksamheten

Att anställa kan också kopplas till direkta monetära kostnader, såväl löpande som initiala. Den nyanställde kan behöva personlig utrustning och det kan behövas ytterligare resurser för att kunna nyttja den kapacitet och bandbredd man nu har tillgång till. Detta för att den nyanställde ska kunna genomföra ett effektivt arbete. Naturligtvis innebär ny personal också kostnader i form av lön, socialavgifter, eventuella försäkringar och förmåner etc. Med Kompars verktyg kan du räkna ut vad en anställd kostar både exklusive och inklusive pension och försäkringar.

Finansiera anställning med företagslån

De kostnader som anställningar innebär måste vägas mot potentiella intäkter de kan medföra samt om det finns tillgängliga medel för att täcka dessa kostnader. Även om personal innebär kostnader kan en nyanställning vara vad som krävs för att kunna skala ut sin affärsidé eller för att kunna öppna nya dörrar.

Vid behov av finansiering finns det idag flera aktörer som erbjuder företagslån där syftet med lånet är att anställa personal. Många av dessa företagslån jämförs på Kreditkoll och däribland Kompar samt vissa av de kreditgivare Kompar samarbetar med. Det bör inte ses som något hinder att det idag inte finns medel för samtliga kostnader en anställning innebär. Med ett företagslån kan kostnaderna istället spridas ut över tid.

Att jämföra företagslån och söka finansiering för att anställa kan vara ett bra alternativ då man vill eller behöver ta verksamheten till nästa nivå genom mer personal. Extra arbetsstyrka är ju en faktor som göra att företaget till exempel kan ta sig an fler jobb och uppdrag. Hos oss på KOMPAR tar det inte mer än ett par minuter att fylla i en ansökan online, vi vill även påminna att det är helt konstnadsfritt och inte bindande. Du kan också ringa eller maila våra rådgivare för att diskutera frågor och tankegångar kring ett företagslån för tillväxt av din verksamhet. En ansökan om företagslån hos Kompar innebär förslag på finansering från våra partners med hänsyn till ditt företags unika behov och förutsättningar.

Hur kan vi hjälpa dig?