Collector Bank

Collector bank matchar lånet med företagets behov så att verksamheten kan fortsätta växa utan begränsningar. Uppläggningsavgiften för lånet är på 895 kr och lånet amorteras med rak amortering. Om verksamheten behöver låna mer än 1 500 000 kr erbjuder Collector bank lån med högre belopp där krav om säkerhet från kund efterfrågas.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Löptid upp till 36 månader
  • Säkerhet först vid lån över 1 500 000 kr
  • Individuell bedömning vid räntesättning, årsränta från 7,95%

Villkor:

  • Uppläggningsavgift 895 kr
  • Företaget får inte ha några betalningsanmärkningar

Mer om Collector bank

Collector Bank är en relativt ny och “ung” bank i Sverige, registrerad som bankrörelse sedan år 2015. Själva bolaget Collector grundades dock redan år 1999 vilket ger en 20 års lång erfarenhet inom kreditmarknaden i Sverige. Från början drev bolaget en verksamhet som specialiserade sig främst på så kallade nödlidande krediter. Under årens lopp har Collector Bank utvecklat sin produktportfölj och erbjuder ett brett urval av olika finansiella tjänster för både privatpersoner och företag. Collector Bank har dessutom en gedigen erfarenhet inom kommersiella fastigheter och fastighetslån. De är väletablerade på den svenska marknaden med tjänster inom fastighetsbelåning främst riktad till tillväxtstäder som Stockholm, Göteborg och Öresundsregionen. Låneperioden för fastighetslån är tre månader upp till tre år med en årsränta på 8-12 %.

Företagsfinansiering erbjuds i form av till exempel:
- Företagslån/krediter
- Betalalternativ inom e-handel eller butiker
- Factoring

Collector Banks främsta målsättning är att hjälpa småföretag att växa och utvecklas, därför erjuder de ett särskilt tillväxtlån. Företagslånet är avsett för företagare som driver sina verksamheter i minst 1 år. Tillväxtlånet omfattas av en EU-garanti från EIF, Europeiska Investeringsfonden. Collector Bank matchar och anpassar lånet till företagets behov, så att verksamheten kan fortsätta växa utan några som helst begränsningar.

Uppläggningsavgiften för företagslånet är 895 kr med en individuell räntesättning och årsränta från 10,5 %. Lånet har en rak amortering på 12 till 36 månader. Om företag behöver låna mer än 1 500 000 kr erbjuder Collector Bank lån med högre belopp där krav om säkerhet från kund efterfrågas.

Collector Bank är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som potentiell låntagare känna dig trygg när du ansöker om företagslån hos Collector Bank.

Kundtjänst och utbetalningar

Ansökan om företagslån hos Collector Bank är digitalt och processen går snabbt. Efter beviljat lån sker utbetalning till företagskontot inom 0 till 3 bankdagar.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Collector Bank erbjuder företagare tillväxtlån som möjliggörs med EU-garanti från Europeiska Investeringsfonden. Du som företagare kan ansöka efter företagslån om 100 000 - 1 500 000kr. Om du skulle behöva ett större lån erbjuder Collector Bank högre belopp mot att kunder med säkerhet.

Löptiden för lånet är mellan 12-36 månader och amorteras med rak amortering. Räntesatsen bedöms individuellt och är från 7,95% i årsränta. Uppläggningsavgiften är alltid 895 kr.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?