Mynt

Mynt har funnits på den svenska kreditmarknaden sedan år 2017 och har grundats av ett team som specialiserar sig på innovativa och digitala finansiella tjänster för just företagare. Grundarna har en mångårig erfarenhet inom kreditmarknaden och företagande i allmänhet. Mynt har valt att satsa på en digital produkt, som gör det enklare för små företag att kunna få en snabb finansiering med förmånliga och rättvisa villkor. Mynt erbjuder en lösning som gör det möjligt för både små och stora företag att göra uttag på företagslånet till och med samma dag.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Alla typer av företag är välkomna
 • Snabb utbetalning
 • Förtidsåterbetalning utan extra avgifter

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Mynt är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företagstransaktioner för minst 3 månader tillbaka
 • Företaget måste funnits minst 6 månader
 • Omsättningen ska ligga på minst 500 tkr på årsbasis
 • Företaget måste även vara registrerat för F-skatt

Mer om Mynt

Företagslånet som erbjuds av Mynt fungerar som ett slags kreditkort, vilket innebär att ditt företag har tillgång till ett särskilt belopp, men det är du som väljer själv när du vill göra uttag. Du betalar enbart för pengarna som du har tagit ut. Inga jobbiga formulär, ingen bindningstid, tydliga avgifter och dessutom är hela ansökningsprocessen transparent och användarvänlig. Hela ansökningsprocessen från början till slut sker online.

Mynt erbjuder även en stor flexibilitet gällande företagslån och återbetalnigstid. Det finns möjligheter till både företagslån och fakturafinansiering och lånet återbetalas inom 1 – 18 månader beroende på låneform.

Du kan också ta ut flera företagslån så länge de inte överstiger din kreditgräns som du fick beviljad. Det krävs ingen särskild säkerhet i samband med företagslån på Mynt, i vissa fall kan en personlig borgen begäras.En så hög kreditvärdighet som möjligt är viktigt i samband med en planerad låntagning. Företagare som ansöker om flera stycken företagslån kan tyvärr få en något sämre kreditvärdighet, framförallt vid avslagna ansökningar.

Mynt erbjuder en kreditupplysning som sker utan UC, därför påverkas inte kreditvärdigheten hos den som ansöker om företagslån. Mynt använder sig av Creditsafe och Bisnode för bedömning av kreditvärdighet. Mynt är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Mynt.

Kundtjänst och utbetalningar

Pengarna betalas ut så fort ärendet granskas, vilken kan ske inom 24h. När du blivit erbjuden kredit kan du begära uttaget online.

Automatisk återbetalning sker via autogiro som godkänns i och med att kreditavtalet signeras. Autogiros dras periodiskt enligt avtalet. Om du skulle vilja återbetala i förtid betalar du endast för de månader som du haft lånet. Det kan finnas undantagsfall med bindningstid på lånet. I dessa fall är det tydligt när du skriver under lånet.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hur mycket verksamheten kan låna beror på företagets individuella förutsättningar. Framförallt tar Mynt hänsyn till parametrar som berör företagets kreditvärdighet. Utöver lånet storlek avgör kreditvärdigheten, tillsammans med lånets längd och storlek, den fasta avgiften. Inga andra avgifter så som årsavgift eller uppläggningsavgift tillkommer.

Du väljer själv hur länge löptiden för lånet ska vara. Mynt erbjuder mellan 1 - 18 månader.  Det krävs ingen särskild säkerhet för att ansöka lån med Mynt. Dock kan personlig borgen begäras i en del fall.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?