Mynt

Om Mynt

Mynt har funnits på den svenska kreditmarknaden sedan år 2017 och har grundats av ett team som specialiserar sig på innovativa och digitala finansiella tjänster för just företagare. Grundarna har en mångårig erfarenhet inom kreditmarknaden och företagande i allmänhet.

Mynt har valt att satsa på en digital produkt, som gör det enklare för små företag att kunna få en snabb finansiering med förmånliga och rättvisa villkor. Mynt erbjuder en lösning som gör det möjligt för både små och stora företag att göra uttag på företagslånet till och med samma dag.

Ansök om lån

Med Mynt och våra andra långivare


kompar företagslån

Bäst villkor med flera erbjudanden

sök företagslån

Snabb ansökan - lån inom 24 h

företagskrediter

Kostnadsfri rådgivning

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

 • Alla typer av företag är välkomna
 • Snabb utbetalning
 • Förtidsåterbetalning utan extra avgifter

Villkor:

 • Välkomna företag att ansöka lån hos Mynt är:
  - Enskilda företag (EF)
  - Aktiebolag (AB)
  - Handelsbolag (HB)
  - Kommanditbolag (KB)
 • Företagstransaktioner för minst 3 månader tillbaka
 • Företaget måste funnits minst 6 månader
 • Omsättningen ska ligga på minst 500 tkr på årsbasis
 • Företaget måste även vara registrerat för F-skatt

Mer om Mynt

Företagslånet som erbjuds av Mynt fungerar som ett slags kreditkort, vilket innebär att ditt företag har tillgång till ett särskilt belopp, men det är du som väljer själv när du vill göra uttag. Du betalar enbart för pengarna som du har tagit ut. Inga jobbiga formulär, ingen bindningstid, tydliga avgifter och dessutom är hela ansökningsprocessen transparent och användarvänlig. Hela ansökningsprocessen från början till slut sker online.

Mynt erbjuder även en stor flexibilitet gällande företagslån och återbetalnigstid. Det finns möjligheter till både företagslån och fakturafinansiering och lånet återbetalas inom 1 – 18 månader beroende på låneform.

Du kan också ta ut flera företagslån så länge de inte överstiger din kreditgräns som du fick beviljad. Det krävs ingen särskild säkerhet i samband med företagslån på Mynt, i vissa fall kan en personlig borgen begäras.En så hög kreditvärdighet som möjligt är viktigt i samband med en planerad låntagning. Företagare som ansöker om flera stycken företagslån kan tyvärr få en något sämre kreditvärdighet, framförallt vid avslagna ansökningar.

Mynt erbjuder en kreditupplysning som sker utan UC, därför påverkas inte kreditvärdigheten hos den som ansöker om företagslån. Mynt använder sig av Creditsafe och Bisnode för bedömning av kreditvärdighet. Mynt är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Mynt.

Kundtjänst och utbetalningar

Pengarna betalas ut så fort ärendet granskas, vilken kan ske inom 24h. När du blivit erbjuden kredit kan du begära uttaget online. 

Automatisk återbetalning sker via autogiro som godkänns i och med att kreditavtalet signeras. Autogiros dras periodiskt enligt avtalet. Om du skulle vilja återbetala i förtid betalar du endast för de månader som du haft lånet. Det kan finnas undantagsfall med bindningstid på lånet. I dessa fall är det tydligt när du skriver under lånet. 

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hur mycket verksamheten kan låna beror på företagets individuella förutsättningar. Framförallt tar Mynt hänsyn till parametrar som berör företagets kreditvärdighet. Utöver lånet storlek avgör kreditvärdigheten, tillsammans med lånets längd och storlek, den fasta avgiften. Inga andra avgifter så som årsavgift eller uppläggningsavgift tillkommer.

Du väljer själv hur länge löptiden för lånet ska vara. Mynt erbjuder mellan 1 - 18 månader.  Det krävs ingen särskild säkerhet för att ansöka lån med Mynt. Dock kan personlig borgen begäras i en del fall.

Har du frågor eller funderingar?

Fyll i ditt telefonnummer

Så hör en av våra rådgivare av sig

Thank you! Your submission has been received!
företagslån
Looks like we're having trouble
företagslån
138an Group AB ©2022