Corpia

Corpia har funnits på den svenska kreditmarknaden sedan år 2012 och har grundats av ett team som specialiserar sig på innovativa och bekväma finansiella tjänster för just småföretagare I Sverige. Grundarna har en mångårig erfarenhet inom kreditmarknaden och företagande i allmänhet. Corpia har redan förmedlat över 1 miljard kronor till Sveriges småföretagare Corpia erbjuder en lösning som gör det möjligt för både små och stora bolag att växa sitt potential till fullo med sjyssta och anpassningsbara villkor.

compare

Bäst villkor med flera erbjudanden

På Kompar kan du som egenföretagare jämföra företagslån från över 20 olika långivare - både banker och finansbolag.

fast_forward

Snabb ansökan - lån inom 24 h

När du ansöker om ett företagslån via Kompar så fyller du i en kort ansökan på 1 minut. Efter du har fyllt i ansökan har du svar från alla våra långivare inom 24 timmar - ibland inom 30 minuter!

info

Kostnadsfri personlig rådgivning

Under hela processen finns våra rådgivare tillgängliga för att svara eventuella frågor och för att hjälpa dig välja det företagslån som passar ditt företags situation bäst - helt kostnadsfritt.

Fördelar och villkor

En kort sammanfattning om vad detta företag har att erbjuda dig som företagare

Fördelar:

  • Aktiebolag välkomna att ansöka
  • Erbjuder lån på upp till 10 000 000 miljoner kr med fastighet som säkerhet
  • Förtids återbetalning möjlig

Villkor:

  • Välkomna företag att ansöka lån hos Corpia är:
    - Aktiebolag (AB) registrerade i Sverige
  • kontoutdrag och/eller uppdaterad resultat- och balansräkning för minst 3 månader tillbaka

Mer om Corpia

Kompar välkomnar företagare att ansöka om företagslån som Corpia erbjuder på upp till 10 000 000 kronor. Du som egenföretagare kan låna till exempel investeringar eller kassaflöde men även andra lånesyften. Löptiden är från 1 till 60 månader. Du har möjlighet att amortera extra eller lösa delar eller hela lånet i förtid. Corpia erbjuder även en stor flexibilitet gällande företagslån och återbetalnigstid och lägger gärna upp en helt skräddarsydd amorteringsplan anpassad till just dina behov. Corpia hjälper gärna till vid fastighetsfinansering och godkänner säkerheter i form av tillgångar som fastighetsinteckning och fastigheter.

Corpia grundades år 2012 och har sedan dess förmedlat över 1,5 miljard kronor till landets småföretagare. De som grundande och står bakom Corpia har en gedigen erfarenhet när det gäller finansering av företag samt företagande i allmänhet.

Corpia gör alltid en individuell kreditanalys av företaget där flera olika faktorer avgör, bland annat använder de sig av Creditsafe. Corpia är en verksamhet registrerad hos Finansinspektionen. Därför kan du som låntagare känna dig trygg när du ansöker om lån hos Corpia.

Kundtjänst och utbetalningar

För närvarande är handläggningstiden ca 1-2 dagar från det att Corpia får in en fullständig ansökan till att ett beslut fattas. Varje dag görs utbetalningar och beroende på vilken bank företaget ha tar det i genomsnitt 1-3 dagar inna pengarna är synliga på företagskontot.

Om du skulle vara i behov av ytterligare kundservice kommer du enkelt i kontakt med KOMPAR genom att maila info@kompar.se eller ringa kundtjänsten på 010 195 68 33.

Kreditupplägg

Hur mycket verksamheten kan låna beror på företagets individuella förutsättningar. Framförallt tar Corpia hänsyn till parametrar som berör företagets kreditvärdighet.

Du väljer själv hur länge löptiden för lånet ska vara. Corpia erbjuder mellan 1 - 60 månader. Det krävs ingen särskild säkerhet för att ansöka lån med Corpia. Dock kan företag låna större belopp med säkerheter i form av tillgångar.

FAQ

Vanliga frågor & svar

Varför ska jag inte vända mig direkt till långivarna?

Det är möjligt.

Men det kostar dig mer tid och pengar. Om du skickar in en ansökan själv kommer långivaren automatiskt att avvisa ansökan via KOMPAR. Vilket är väldigt synd, eftersom vi ofta vet hur vi kan förhandla fram bättre villkor för dig från olika aktörer och inte endast en. Vi sköter helt enkelt förhandlingarna åt dig.

Är det dyrare att ansöka via KOMPAR än att vända sig direkt till långivaren?

Nej, KOMPAR har ingått ett avtal med alla långivare om att räntorna inte får vara högre än när en ansökan lämnas in direkt till dem. Dessutom vet alla finansieringsbolag att konkurrenterna också ger dig ett erbjudande, så räntan måste vara attraktiv för att väljas.

Är det säkert att ansöka om ett lån via KOMPAR?

Din säkerhet är högsta prioritet hos KOMPAR. Vi ser alltid till att all information är krypterad och hanterad på ett konfidentiellt sätt. Endast behörig personal har tillgång till uppgifterna och vi följer alla regler enligt GDPR.

Tar långivarna ut KOMPARs förmedlingskostnader på mig?

Det stämmer att långivarna betalar KOMPAR för förmedling.

Förmedlingskostnaderna överstiger dock inte kostnaderna för förvärv via Google, GoogleAds, affiliate marketing eller någon annan form av marknadsföring. Därför har förmedlingskostnaderna inget inflytande på räntan.

Måste det ske en kreditupplysning?

Ja, det måste ske en kreditupplysning för att ansöka om ett lån för företag. När du gör en ansökan om företagslån via Kompar så registreras det endast en kreditupplysning via UC (Upplysningscentralen) på företaget. Om du har en enskild firma eller ett handelsbolag kommer du att få en omfrågandekopia för att känna till vilken information respektive långivare som tagit del. Några av Kompars samarbetspartners använder sig även av Creditsafe, som inte påverkar ditt företags kreditvärdighet.

Hur pass snabbt svarar långivarna på min låneansökan?

Under arbetsdagar föreslår långivaren vanligtvis ett förslag på finansiering inom 24 timmar.

Kommer alla långivare som ni samarbetar med att kontakta mig?

Nej, långivarna kommunicerar till en början endast med KOMPAR. Det är först när du har valt ett erbjudande som du får kontakt med den aktuella långivaren.

Kostar det att använda sig av Kompar?

Nej, att använda sig av Kompars tjänster är helt gratis! Vi får betalt av långivaren för lån som blivit utbetalda till kund, vilket inte påverkar dig som kund på något sätt.

Hur kan vi hjälpa dig?