Hur tar man ett entreprenör lån?

Du kanske tror att ett företagarlån eller en företagarkredit bara är en fråga om hur mycket pengar du kan få. Alla kloka företagare vet att det är mer än så att låna pengar och att det bara är för ansvarsfulla personer (som du, eftersom du läser det här). Hur får man dem? Vad är bra att veta?

Hur tar man ett entreprenör lån
 • Agnes Sitarz
  Agnes Sitarz
 • 2
  minuters läsning
 • Senaste uppdatering:
  February 10, 2023

I artikeln kan du läsa om

 • check
  Att tänka på när du söker finansering
 • check
  Kontrollera kraven för företagslån
 • check

Varför Kompar?

 • check
  Jämför över 20 olika långivare
 • check
  Personlig rådgiving
 • check
  Enkel ansökan med svar inom 24h!
Ansök nu

1. Tänk två gånger innan du ansöker om finansiering

Det är en del saker som är viktiga att ha i åtanke innan man beslutar sig för att ansökan om entreprenör lån. Det är viktigt att förstå sitt behov när man planerar att ansöka om finansiering. Du bör inte skynda dig eftersom ekonomin i ditt företag kanske inte gillar räntekostnaderna i det långa loppet. Överväg klokt varför och för vilket specifikt ändamål du behöver entreprenör lån samt exakt vilken summa pengar du behöver. Kanske behöver du inte så mycket pengar? Kanske blir det bättre att låna mer pengar senare? Kom ihåg att det inte går att avbryta ett utbetalt lån. Att ta mer pengar än vad som behövs och spendera det slumpmässigt, utan en plan, kan sätta din verksamhet i en svår situation på längre sikt.

2. Välj den bästa typen av entreprenör lån

Det finns många entreprenör lån på marknaden som är avsedda för olika ändamål, vissa kan passa bättre för dina nuvarande behov. Det är väldigt viktigt att välja rätt, eftersom låne-mekanismen kan fungera för dig eller mot dig. Det beror på ditt beslut. Det är välkänt att entreprenörer inte alltid endast behöver pengar. Ibland behöver de utrustning, leasing för bil, varor eller många andra saker. Det finns många typer av företagsfinansiering på marknaden, så se till att alla alternativ beaktas.

Vill du läsa mer om vilka typer av företagsfinansiering som finns, till exemple entreprenör lån. Kan göra det här!


3. Kontrollera kraven

Respektera din tid, men kom ihåg att respektera andra människors tid också, särskilt dina affärspartners. Banker eller långivare kommer säkert att vara glada att låna ut pengar, men endast under vissa förutsättningar. Se till att möta kraven, annars är sökandet ett slöseri med tid för både dig och de som erbjuder entreprenör lån. Det är alltid bra att kontrollera att du uppfyller kraven som ställs av banker och långivare. Det finns en annan ljus sida av det. Medan du undersöker ditt företag kan du upptäcka många saker som ger dig användbar information om ditt företags ekonomiska situation.

Om du vill läsa mer om vilka typer av krav banker ställer på dig som företagare kan du göra det här!

4. Kontrollera om du är beredd

Detta är den viktigaste punkten i detta inlägg. Gör en stark och realistisk bedömning av ditt företag innan du börjar söka efter ett entreprenör lån. Titta på företagets kassaflöden, inflöden och investeringar som planeras under de närmaste månaderna. Det är också mycket viktigt att titta på marknaden säsongsmässigt.

Har din verksamhet mindre aktivitet, och därmed mindre inkomst, över semestertider? Eller är det vara tvärtom? Se till att du kontrollerar din historiska prestanda eller din branschstatistik. Var noga med att planera er budget för de kommande månaderna. När du är redo kan du komma tillbaka till den första punkten i den här artikeln och gå igenom allt igen...

Om du känner att du uppfyller alla fyra punkterna ovan kan du gå till vår hemsida och jämföra de bästa möjligheterna för entreprenör lån till ditt företag helt kostnadsfritt. Om du känner att du vill bolla lite frågor och funderingar, kan du alltid ta kontakta med våra rådgivare per telefon eller mail. Oavsett vad syftet med ditt entreprenör lån är hjälper vi dig att få attraktiva förutsättningar eftersom vi gärna hjälper små och medelstora företag. Detta är vårt uppdrag! Få reda på mer här!

Hur kan vi hjälpa dig?